2014-05-26 17:09:15• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint 1200 személy váltott ki új személyit az elmúlt két hétben

„Az RMDSZ városi szervezete felszólítja Dorel Coica polgármestert, számoljon be arról, az elmúlt két héten hány személyt jegyeztek be Szatmárnémetiben", jelentette ki hétfő hajnalban megtartott sajtótájékoztatóján Pataki Csaba és Kereskényi Gábor, az RMDSZ megyei és városi szervezetének elnöke. Ionel Torja, a Lakosságnyilvántartó helyi Közszolgálat vezetője megkeresésünkre elmondta: több mint 1200-an kaptak új személyi igazolványt Szatmárnémetiben.

A Szatmár.ro megkeresésére Torja elmondta, az elmúlt két hétben összesen 1266 új személyi igazolványt és 149 ideiglenes igazolványt állítottak ki Szatmárnémetiben. Összehasonlításképpen az elmúlt esztendőben összesen 20.482 személyit állítottak ki, ami heti 393 igazolványt jelent.

Amint az választások alatt lenni szokott, a hivatal munkatársai ezúttal is dolgoztak szombaton és vasárnap. A hétvége első napján 343 személyit és 38 ideiglenes igazolványt, második napján pedig 224 személyit és 49 ideiglenes igazolványt állítottak ki.

„Ez alaposan elmarad attól, amit az előző választásokkor megszoktunk", jelentette ki Torja. „Sokan kihasználták, hogy ezúttal hétvégén is dolgozunk, ezért most vették fel a korábban kérvényezett dokumentumokat. Ezt bizonyítja, hogy vasárnap mindössze 31 kérvényt kaptunk. Ezek között van valamennyi, szombaton férjhez ment menyasszony - szám szerint 11", magyarázta az igazgató.

A kérdésre, hogy az 1266 személy közül hányan változtattak lakcímet, Torja azt mondta: túlnyomó többségük csak lejárt személyijét újította meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: